Koolstofdioxide

Koolstofdioxide

Zuivere kooldioxide wordt voor diverse analytische applicaties gebruikt. De bekendste zijn SFC en SFE, ofwel Superkritische Vloeistof/Fluid Chromatografie en Superkritische Extractie. Deze analysetechnieken worden gebruikt bij zuivering, kwaliteitsbewaking, procescontrole/sturing en productontwikkeling. Kooldioxide heeft ook speciale eigenschappen die te gebruiken zijn bij het creëren van een speciale atmosfeer voor het kweken of juist voorkomen van bacteriën bij biologisch onderzoek.

 
cilinder-gas-zuurstof-foodgrade.jpg

Zuurstof Foodgrade

Verpakken onder een beschermende atmosfeer voor vers vlees ten behoeve van kleurbehoud. Tevens voor verbetering van het gistingsproces bij het brouwen van bier.

Zuurstof Food Grade is een grondstof conform verordening EU 231/2012.

Productie, opslag, distributie en levering: conform HACCP-systeem.Zuiverheid

≥ 99,5 vol.-%

 
cilinder-gas-stikstof-foodgrade_edited.png

Stikstof foodgrade

Verpakken onder een beschermende atmosfeer van bereide producten en droge producten, zoals koffie, noten, chips, droge worst en melkpoeder.

Verdere gastoepassingen zijn blanketing, sparging, spoelen en op druk brengen.

Stikstof Food Grade is een grondstof conform verordening EU 231/2012.

Productie, opslag, distributie en levering conform HACCP-systeem.Zuiverheid

≥ 99,995 vol.-% (incl. edelgassen)

 
Acetyleen

Acetyleen

Het acetyleengas wordt vooral gebruikt bij het autogeen lassen en snijden. Dit gebeurt in combinatie met zuurstof. Deze verhouding dient echter wel juist te zijn om effectief te kunnen werken. Bij het autogeen lassen werkt men met een bijzonder hete vlam waarmee men het werkstuk handmatig last. Het is zeer belangrijk de lasvlam juist af te stellen. Een overschot aan zuurstof kan het werkstuk aantasten en een teveel aan acetyleen verbrandt niet op tijd. Dit kan een negatief effect hebben op de las.
Het synthetische acetyleengas heeft een zeer lage ontbrandingstemperatuur en wordt daarom ook ingezet als brandgas in de glasindustrie, bij het scheiden van beton, de roetproductie, gutsen, vlamsolderen en –spuiten en bij het verwarmen van verbindingen.

 
Argon

Argon 4.6

Dit gas kunt u gebruiken voor alle TIG-toepassingen.

Het argon gas wordt vrijwel het meest gebruikt bij het lassen. Argon wordt zowel enkelvoudig als gecombineerd ingezet als beschermgas bij diverse lastechnieken. Bij sommige lastechnieken wordt het gas gecombineerd met helium om tot een effectief beschermgas te komen. Beschermgassen beschermen de lasnaad tegen de omgevingslucht, zodat er geen oppervlakte oxidatie ontstaat. Hiervoor dient de zuiverheid minstens 4.6 (99,996%) te zijn. 

 
Argon 4.6 Genie

Argon CO2 Genie 300 bar 10L

Dit is hetzelfde gas als onze metalen fles van Argon 4.6, maar deze is gemakkelijker draagbaar, dus zeer handig voor mensen die op hoge plaatsen moeten lassen.

 
Protegon 15

Argon C02 menggas

Dit gas kunt u gebruiken in halfautomaten voor ijzer. (Protegon 15)

We hebben ook de soort die speciaal voor inox gebruikt wordt. (RVS-mix)

 
2360110-Formeergas-90-10-10L-DSC2901.jpg

Formeergas

Dit gas kunt u gebruiken bij het lassen van TIG, en ook om te testen bij airco installaties om lekdetecties te doen.

Backinggas zorgt ervoor dat er geen oxidatie kan plaatsvinden wanneer men last met roestvast staal. Het beschermt het smeltbad van de doorlassing tegen de zuurstofrijke omgevingslucht. Hierdoor kan er geen lichtbruine tot blauwe verkleuring ontstaan die het materiaal aantast.

 
cilinder-gas-foodmix-50CO2-50N2_edited.png

FoodMix 50C02/50N2

Gebruikt voor het verpakken onder een beschermende atmosfeer van bereide producten en verse producten met hoge wateractiviteit (Aw), zoals vis en zeevruchten, kaas, maaltijden, zoete bakkerijproducten, verse pizza en pasta.

Dit mengsel is een grondstof conform verordening EU 231/2012.

Productie, opslag, distributie en levering conform HACCP-systeem.

Samenstelling

Kooldioxide 50%
Stikstof 50%

Andere gasmengsels beschikbaar:

70% stikstof, 30% CO2

Voor vis/zeevruchten, kaas, kant en klaar maaltijden etc...

96% stikstof, 4% H2

Voor lekdetectie van koffie verpakkingen, noten, chips en droge worst.

 
cilinder-gas-kooldioxide-foodgrade.jpg

Koolstofdioxide Foodgrade

Verpakken onder een beschermende atmosfeer van bereide producten en verse producten met een hoge Aw, zoals bijvoorbeeld, broodproducten en toepassingen in bierproductie, andere koolzuurhoudende dranken en als drijfgas voor spuitbussen.

Voedingsmiddelenkooldioxide is een grondstof conform de European Industrial Gases Association, Doc 70/08.

Productie, opslag, distributie en levering conform HACCP-systeem.Zuiverheid

≥ 99,9 vol.-%

 
Stikstof

Stikstof

Dit gas kunt u gebruiken bij koelinstallaties om uw airco installaties te reinigen, of het spoelen van de leidingen.

Stikstof is inert, maar heeft in hoge concentraties een zuurstof verdrijvende werking. Door de inerte eigenschappen is het een uitstekend component van een menggas in combinatie met argon of waterstof. Het menggas argon – stikstof zorgt ervoor dat de zuurstof wordt verdreven, wat het geschikt maakt als blusmiddel en als beschermgas bij het lassen. Daarnaast kan het ook worden toegepast als snijgas bij het lasersnijden. De combinatie waterstof – stikstof is bij het formeren een geschikt beschermgas tegen omgevingslucht en oppervlakte oxidatie.
Bij het verpakken onder een beschermende atmosfeer (MAP) wordt stikstof gebruikt als vervanger van zuurstof. Zuurstof wordt gebruikt om vlees te natuurlijke kleur te laten behouden, maar dit is niet bij ieder product gewenst. Stikstof is een uitstekend verpakkingsgas dat wordt ingezet om oxidatie tegen te gaan en het schijnvacuümeffect te voorkomen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele mogelijkheden.

 
Stikstof20GENIE_Close.png

Stikstof GENIE 20L

Dit is hetzelfde gas als in de zwarte fles stikstof hierboven, maar in een makkelijk te dragen container.
Ideaal voor werken op hoogte.

 
2010105-Zuurstof-2.5-5L-DSC2896.jpg

Zuurstof

Zuurstof wordt toegepast bij het autogeen snijbranden. Deze techniek maakt het mogelijk een rendabel scheidingsproces te realiseren. De vlam heeft een zuurstof nodig om een hoge snelheid bij het snijden en steken te genereren. Bovendien biedt dit een gecontroleerde vlam en extra veiligheid bij het gaten branden en uitsnijden. Het kan worden gemengd met acetyleen, propaan of aardgas om snel de juiste temperatuur te bereiken bij het smelten van metaal.